ដំណាំប៉េងបោះ
ប៉េងបោះគឺជាមាជិកនៃក្រុមគ្រួសារ nightshade មួយ (រួមជាមួយ Aubergine ម្ទេសនិងម្ទេស), ប៉េងប៉ោះគឺមាននៅក្នុងផ្លែឈើជាការពិតមួយប៉ុន្តែដូចគ្នារបស់ពួកគេសម្រាប់គ្រឿងផ្សំជា savory ផ្សេងទៀតមានន័យថាពួកគេត្រូវបានចាត់ថ្នាក់ជាធម្មតាជាបន្លែ។
ប៉េងប៉ោះមានប្រភពដើមនៅភាគខាងលិចអាមេរិកខាងត្បូងឆ្លងកាត់អាត្លង់ទិចនេះទៅប្រទេសអេស្ប៉ាញដោយមាន conquistadors ក្នុងសតវត្សទី 16 ប៉ុន្តែបានតែទីបំផុតចាប់បាននៅលើនៅអឺរ៉ុបភាគខាងជើងក្នុងសតវត្សទី 19 ។ សព្វថ្ងៃនេះពួកគេមួយក្នុងចំណោមធាតុផ្សំដ៏សំខាន់បំផុតដែលអាចរកបាននិងមានជាពិសេសចាំបាច់ក្នុងការធ្វើម្ហូបមេឌីទែរ៉ាណេ។ ស្បែកសាច់និងគ្រាប់អាចត្រូវបានបរិភោគនោះទេប៉ុន្តែស្លឹកពណ៌បៃតងគឺមានពុលដូច្នេះគួរតែងតែត្រូវបានបោះបង់។
ចំនួននៃពូជនេះបានរត់ចូលទៅក្នុងរាប់ពាន់នាក់ហើយពួកគេខុសគ្នានៅក្នុងទំហំពី beefsteak ដ៏ធំមួយដើម្បីប៉េងប៉ោះឈើរីដ៏តូចនោះទេប៉ុន្តែភាគច្រើនមានផ្អែមរសជាតិ tangy ទន់ភ្លន់និងមានល្អទាំងឆៅនិងឆ្អិន។http://www.bbcgoodfood.com/glossary/tomato
0 comments:
Post a Comment