;((
:-)
=))

;-(
:d
:-d@-):p:o
(o)[-(:-?(p):-s(m)8-):-t:-bb-(:-#=p~$-)(b)(f)x-)(k)(h)(c)cheer

Pages

Tuesday, February 24, 2015

ដំណាំប៉េងបោះ

ដំណាំប៉េងបោះ

ប៉េងបោះគឺជាមាជិក​នៃ​ក្រុម​គ្រួសារ nightshade មួយ (រួម​ជាមួយ Aubergine ម្ទេស​និង​ម្ទេស​)​, ​​ប៉េងប៉ោះ​គឺ​មាន​នៅ​ក្នុង​ផ្លែ​ឈើ​ជា​ការពិត​មួយ​ប៉ុន្តែ​ដូចគ្នា​របស់​ពួក​គេ​សម្រាប់​គ្រឿង​ផ្សំ​ជា savory ផ្សេង​ទៀត​មាន​ន័យ​ថា​ពួក​គេ​ត្រូវ​បាន​ចាត់​ថ្នាក់​ជា​ធម្មតា​ជា​បន្លែ​។
ប៉េងប៉ោះ​មាន​ប្រភព​ដើម​នៅ​ភាគ​ខាងលិច​អាមេរិក​ខាងត្បូង​ឆ្លងកាត់​អាត្លង់ទិច​នេះ​ទៅ​ប្រទេស​អេស្ប៉ាញ​ដោយ​មាន conquistadors ក្នុង​សតវត្ស​ទី 16 ប៉ុន្តែ​បាន​តែ​ទី​បំផុត​ចាប់​បាន​នៅ​លើ​នៅ​អឺរ៉ុប​ភាគ​ខាង​ជើង​ក្នុង​សតវត្ស​ទី 19 ។ សព្វ​ថ្ងៃ​នេះ​ពួក​គេ​មួយ​ក្នុង​ចំណោម​ធាតុ​ផ្សំ​ដ៏​សំខាន់​បំផុត​ដែល​អាច​រក​បាន​និង​មាន​ជា​ពិសេស​ចាំបាច់​ក្នុង​ការ​ធ្វើម្ហូប​មេឌីទែរ៉ាណេ​។ ស្បែក​សាច់​និង​គ្រាប់​អាច​ត្រូវ​បាន​បរិភោគ​នោះ​ទេ​ប៉ុន្តែ​ស្លឹក​ពណ៌​បៃតង​គឺ​មាន​ពុល​ដូច្នេះ​គួរ​តែងតែ​ត្រូវ​បាន​បោះបង់​។
ចំនួន​នៃ​ពូជ​នេះ​បាន​រត់​ចូល​ទៅ​ក្នុង​រាប់​ពាន់​នាក់​ហើយ​ពួក​គេ​ខុស​គ្នា​នៅ​ក្នុង​ទំហំ​ពី beefsteak ដ៏​ធំ​មួយ​ដើម្បី​ប៉េងប៉ោះ​ឈើ​រី​ដ៏​តូច​នោះ​ទេ​ប៉ុន្តែ​ភាគ​ច្រើន​មាន​ផ្អែម​រសជាតិ tangy ទន់ភ្លន់​និង​មាន​ល្អ​ទាំង​ឆៅ​និង​ឆ្អិន​។http://www.bbcgoodfood.com/glossary/tomato
មុនដំបូងយើងត្រូវ​១ - ២​គីឡូ (Kg) ទៅតាមចំណង់ចំណូលចិត្ត​ប៉ុន្តែ១គីឡូក្រាមត្រូវ ដាក់ស្ករសរចំនូន ៣ខាំតែប៉ុណ្ណោះ

0 comments:

Post a Comment